Ma az egyik kedvenc reggelimnek a receptjét hoztam el nektek, ami a világ legyegyszerűbb palacsinta receptje, ráadásul gluténmentes és természetesen vegán. Mivel már nagyon sokan kérdeztétek, hogy mi a titka a tökéletes vegán palacsintának, ezért most megmutatom nektek, ráadásul egy csokikrém és egy baracklekvár receptet is hoztam nektek.
Hozzávalók:
a palacsintához:
• 130g zabpehely
• 250ml rizstej
a csokikrémhez:
• 25g vegán étcsoki
• 2ek kókuszvirág cukor
• 50ml rizstej
a baracklekvárhoz:
•250g sárgabarack
•3ek agave szirup
Elkészítés:
1. A palacsinta hozzávalóit egy turmixgépben összeturmixoljuk és olajmentes teflon serpenyőben kisütjük őket.
2. A baracklekvár hozzávalóit összeturmixolom, egy lábosba öntöm a masszát és felforralom.
3. A csokikrémhez egy serpenyőben felolvasztott az étcsokit, hozzáadom a kókuszvirág cukrot, a rizstejet és felforralom.
4. A palacsintákat egymásra helyezem, rákenem a lekvárt, a csokikrémet és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítem.
Instagram: @fruzsvegan
Facebook: Fruzsvegan