Sokan, amikor vegánok lesznek nem tudják mi kerüljön a karácsonyi asztalra, hiszen a klasszikus karácsonyi ételek nem vegánok. Most ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani, a mai posztban egy 3 fogásos vegán menüt mutatok meg nektek, ami tökéletes karácsonyra. Ha kipróbáljátok valamelyiket, akkor használjátok a #fruzsvegankaracsony hashtaget.
Leves: Szerecsendiós-gyömbéres sárgarépa krémleves
Hozzávalók:
•3-4 db sárgarépa
•1 kis doboz rizstejszín
•ízlés szerint gyömbér
•egy csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
1. Egy lábosba forralok vizet, feldarabolom a sárgarépát, majd puhára főzöm.
2. Megvárom, amíg kicsit kihül a megfőtt sárgarépa, majd krémesre turmixolom a többi hozzávalóval együtt.
3.Az elkészült levest felforralom, növényi sajttal és kenyérkockákkal tálalom.
Főétel: Töltött héjában sült édes és lila krumpli zöldfűszeres rizzsel és bébi spenótos kesu szósszal
Hozzávalók:
• 1 nagyobb darab édesburgonya
• 2-3 darab lila krumpli
• 1 konzerv kukorica
• 50g kesudió
• 1 marék bébi spenót
• rizs
• zöldfűszerek
Elkészítés:
1. A kesudiót beáztatom langyos vízbe, a sütőt előmelegítem 200C-ra légkeverésen, a rizst fel teszem főni.
2. A krumplikat megmosom, villával lyukakat szúrok rájuk, hogy jobban átsüljenek, be teszem a sütőbe 30 percre.
3. A kesu szószhoz össze turmixolom a beáztatott kesudiót vízzel és sóval. A felét kiveszem, a másik felét össze turmixolom a bébi spenóttal.
4. A sima kesu szószt össze keverem a kukoricával, a megfőtt rizst pedig a zöldfűszerekkel.
5. A megsült krumplikat félbe vágom, megtöltöm a kesu szószos kukoricával, tálalom a rizzsel és leöntöm a spenotos kesu szósszal.
Desszert: Mézeskalácsos kesu krémes süti
Hozzávalók:
• 200 g zabpehelyliszt
• 2 tk mézeskalács fűszer
• 250 g édesburgonya
• 1/2tk sütőpor
• 50 g kókuszvirág cukor
• 1/2 db banán
• 15 g kókusz olaj
• 1/2 ek almaecet
• étcsoki
• vegán csokikrém
• 100 g kesudió
• mandulatej
• 2 ek agave szirup
Elkészítés:
1. Az édesburgonyát mefőzöm, egy villával pürésítem, hozzá adom a banánt, az olvasztott kókusz olajat és az almaecetet.
2. Egy másik tálba összekeverem a zabpehelylisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszert és a kókuszvirág cukrot.
3. A kesudiót beáztatom langyos vízbe, a lisztes keveréket össze gyúrom az édesburgonyás keverékkel és kinyújtom.
4. A kesudiót összeturmixolom annyi mandulatejjel, hogy krémes állagot kapjak, hozzáadom az agave szirupot.
5. A kinyújtott tésztából köröket vágok és muffin formába teszem őket, 180C os sütőben 10 percig sütöm.
6. Megtöltöm a tésztát a krémmel, teszek bele étcsokit vagy csokikrémet a közepébe és további 15 percig sütöm.
Kellemes ünnepeket kívánok!
Instagram: @fruzsvegan
Facebook: Fruzsvegan