Vegánság Tudatosság Egészség

Vegánság Tudatosság Egészség

Vegán karácsonyi menü

2018. december 23. - Fruzsvegan

Sokan, amikor vegánok lesznek nem tudják mi kerüljön a karácsonyi asztalra, hiszen a klasszikus karácsonyi ételek nem vegánok. Most ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani, a mai posztban egy 3 fogásos vegán menüt mutatok meg nektek, ami tökéletes karácsonyra. Ha kipróbáljátok valamelyiket, akkor használjátok a #fruzsvegankaracsony hashtaget.


Leves: Szerecsendiós-gyömbéres sárgarépa krémleves
Hozzávalók:
•3-4 db sárgarépa
•1 kis doboz rizstejszín
•ízlés szerint gyömbér
•egy csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
1. Egy lábosba forralok vizet, feldarabolom a sárgarépát, majd puhára főzöm.
2.  Megvárom, amíg kicsit kihül a megfőtt sárgarépa, majd krémesre turmixolom a többi hozzávalóval együtt.

3.Az elkészült levest felforralom, növényi sajttal és kenyérkockákkal tálalom.

617f772c-3922-44cb-8214-e858bd36024b.jpeg

Főétel: Töltött héjában sült édes és lila krumpli zöldfűszeres rizzsel és bébi spenótos kesu szósszal
Hozzávalók:
• 1 nagyobb darab édesburgonya
• 2-3 darab lila krumpli
• 1 konzerv kukorica
• 50g kesudió
• 1 marék bébi spenót
• rizs
• zöldfűszerek
Elkészítés:
1. A kesudiót beáztatom langyos vízbe, a sütőt előmelegítem 200C-ra légkeverésen, a rizst fel teszem főni.
2. A krumplikat megmosom, villával lyukakat szúrok rájuk, hogy jobban átsüljenek, be teszem a sütőbe 30 percre.
3. A kesu szószhoz össze turmixolom a beáztatott kesudiót vízzel és sóval. A felét kiveszem, a másik felét össze turmixolom a bébi spenóttal.
4. A sima kesu szószt össze keverem a kukoricával, a megfőtt rizst pedig a zöldfűszerekkel.
5. A megsült krumplikat félbe vágom, megtöltöm a kesu szószos kukoricával, tálalom a rizzsel és leöntöm a spenotos kesu szósszal.

2f016d54-f388-494d-800d-7d353a30958c.jpeg
Desszert: Mézeskalácsos kesu krémes süti
Hozzávalók:
• 200 g zabpehelyliszt
• 2 tk mézeskalács fűszer
• 250 g édesburgonya
• 1/2tk sütőpor
• 50 g kókuszvirág cukor
• 1/2 db banán
• 15 g kókusz olaj
• 1/2 ek almaecet
• étcsoki
• vegán csokikrém
• 100 g kesudió
• mandulatej
• 2 ek agave szirup
Elkészítés:
1. Az édesburgonyát mefőzöm, egy villával pürésítem, hozzá adom a banánt, az olvasztott kókusz olajat és az almaecetet.
2. Egy másik tálba összekeverem a zabpehelylisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszert és a kókuszvirág cukrot.
3. A kesudiót beáztatom langyos vízbe, a lisztes keveréket össze gyúrom az édesburgonyás keverékkel és kinyújtom.
4. A kesudiót összeturmixolom annyi mandulatejjel, hogy krémes állagot kapjak, hozzáadom az agave szirupot.
5. A kinyújtott tésztából köröket vágok és muffin formába teszem őket, 180C os sütőben 10 percig sütöm.
6. Megtöltöm a tésztát a krémmel, teszek bele étcsokit vagy csokikrémet a közepébe és további 15 percig sütöm.

b4119ba5-e7b4-47f1-af35-8d76e1cc46ea.jpeg

Kellemes ünnepeket kívánok!

Instagram: @fruzsvegan

Facebook: Fruzsvegan

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr9314509962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.03.17. 21:31:35

Gyors és fincsi recept. Rizstejszínt én kókuszra cseréltem, de elég hülye ötlet volt, mert érezni lehetett a kókusz ízét, nem tudom ezt mások hogyan "hatástalanítják" közömbösítik.. na mindegy, legközelebb. Csak a Pennyben akciós volt a kókuszos.. www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-14-03-2019/ úgyhogy azt vettem inkább, rizstejszínnel nem is találkoztam még sehol
süti beállítások módosítása
j