Vegánság Tudatosság Egészség

Vegánság Tudatosság Egészség

Így maradj motivált akkor is, amikor nem motivál senki

2019. április 11. - Fruzsvegan

Motivált állapot, amikor egy rendezvényen vagy olyan emberek között, akikkel tudsz azonosulni, akik inspirálóak és akikkel egy irányba haladsz. Ilyenkor azt érzed, hogy bármi is álljon az utadba, te akkor is legyőzöd az akadályokat, saját magadat és megvalósítod a céljaidat. Az ilyen helyzetek elengedhetetlenek, hiszen a célod megvalósításához kell az, hogy tudj miből meríteni, inspirálódni.

Viszont semmire nem mész a tervezéssel, motivációval cselekvés nélkül. Így ezekkel a helyzetekkel sem mész semmire, ha nem találod meg a belső hajtóerődet. Hiszen ezeken az alkalmakon a tervek, célok születnek meg, a cselekvés része a szürke (vagy színes attól függ hogyan látjuk) hétköznapokra marad. Tudod amikor semmi kedved kikelni az ágyból, amikor legszívesebben ledőlnél a kanapéra és megnéznél egy filmet egy fárasztó nap után. Azokra a hétköznapokra, amikor nincs az a bizonyos motivált állapot. De miért?! Hiszen ilyenkor nincsen senki aki “motiváljon”, nem feltétlenül vagy olyan emberek között, akik fel húznak, inspirálnak.


Mi a megoldás?

Kénytelen leszel megtanulni magadat inspirálni, magadat felhúzni és tolni előre a cél felé vezető úton, ha szeretnél bármit is megvalósítani abból, amit azokban a bizonyos motivált helyzetekben kitűztél célként. Persze tudom, ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik.
Mit tudsz tenni ennek érdekében?


• Írd le álmaid életének történetét (fogalmazd meg, hogy pontosan hol, hogyan élnél és mit csinálnál, ha te álmodhatnád meg, fogalmazd meg az üzenetet amit “át akarsz adni másoknak”)
• konkrétan fogalmazd meg magadban, hogy mit tudsz tenni ennek érdekében, milyen lépéseket kell tenned ehhez
• Írd össze, hogy milyen értékeket képviselsz/akarsz képviselni, milyen emberré akarsz válni (tegyük fel, hogy a kitartás, példamutatás felkerül erre a listádra, onnantól neked nem fog beleférni hogy feladj bármit is és ne mutass példát. Hiszen tudod hogy a célodhoz az “üzenet átadásához” a küldetésedhez ez szükséges tehát nem kérdés, hogy napi szinten elvégzed az apró szokásokat amik a célodhoz vezetnek.)

Akkor fogsz cselekedni, amikor megvan a belső hajtóerőd, amikor megvan az a cél, amitől kiráz a hideg ha rágondolsz.

Ezek azok a dolgok, amiket nem tudsz kitenni a cél faladra, mert ezek nem kézzel fogható dolgok. A pénz, az autó, a nagy ház sosem fog annyira motiválni, mint egy üzenet, amit át akarsz adni másoknak vagy más pénzben nem mérhető dolog. Persze a tárgyi dolgok is motiválnak, de azok is külső dolgok, külső források, amik időszakosan motiválnak. Ráadásul gondolj bele, ha megvan az a bizonyos tárgy ami egy ideig motivált, akkor elveszik a motiváció, hiszen csak a tárgy miatt cselekedtél.

Viszont ahhoz, hogy a te belső motivációdat megtaláld, a belső hajtóerődet, ahhoz belül kell keresgélni, ezt nem fogod megtalálni külső dolgokban. Külső, időszakos motivációhoz elég a külső forrás. Belső motivációhoz belső forrást kell keresni.

Találj egy üzenetet, ami annyira fontos és sürgős számodra, hogy bármit megtennél érte ezután soha egy percig nem lesz kérdés, hogy cselekedj vagy ne és ez is felkerüljön a “majd holnap megcsinálom” című listára.

798ef1a2-c861-43fe-9974-9ffda6f48d91.jpeg

Instagram: @fruzsvegan 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr1814759103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
j