Vegánság Tudatosság Egészség

Vegánság Tudatosság Egészség

“Ezek a mai fiatalok”

2019. április 21. - Fruzsvegan

“Ezek a mai fiatalok” Biztosan te is hallottad már ezt a mondatot, ami nem éppen pozitív jelentést hordoz magában. Rengetegszer tapasztalom, hogy sokaknak az hogy valaki fiatal egyet jelent azzal, hogy nem gondol a jövőjére, csak azon jár az esze, hogy melyik kocsmába menjen a hétvégén. Persze vannak biztosan olyanok is, akikre igaz ez, de nem mindenki ilyen.

Sőt, egyre többször látom, hogy attól függetlenül hogy valaki fiatal vannak céljai, tudja mit akar és tesz is érte. Nem az számít, hogy hány éves vagy vagy hol tartasz most, ezek átmeneti dolgok. Az számít, hogy hova indultál és mit teszel azért, hogy olyan életed legyen amilyet megálmodtál magadnak. Én minden nap azon vagyok, hogy a maximumot hozzam ki magamból és igyekszem mindent megtenni azért, hogy olyan életem legyen, amilyet én akarok magamnak, mert tudom hogy mit akarok elérni. Persze lehet most azt gondolod, hogy minek ez az egész ráérsz még tenni a céljaidért. Persze ha egy olyan életet akarsz, amilyen mindenki szerint “normális” akkor lehet hogy elég, elmész egyetemre, lesz egy munkád amit lehet hogy utàlsz, de muszáj hiszen a számlákat be kell valamiből fizetni. Majd jön a többi, házasság, gyerek, autó, nagy ház.

És hol vagy? Sehol. Sőt... Nagy esélyel egyáltalán nem vagy elégedett az életeddel, nem érzed jól magadat benne. Így megy el a fél életed arra, hogy olyan dolgokat csinálsz, amiktől nem érzed jól magadat, persze mindez egy szempillantás alatt. Onnan indultál, hogy 18 évesen gondoltad, hogy még ráérsz, majd elteltek az évek és rájössz hogy már késő.

Én azt akarom, hogy úgy éljek, ahogy megálmodtam magamnak, hogy anyagilag független legyek, utazhassak oda ahova akarok, azt csináljam amit szeretek, úgy, ahogy én akarom. A másik célom, hogy ne csak magamnak teremtsem meg ezt, hanem segítsek másoknak abban, hogy megalkossák azt az életet, amiről mindig álmodtak, hogy részese legyek annak, hogy elérik a céljaikat. Ez a legnagyobb célom és tudom, hogy rengeteget kell ezért tennem. De elindultam az úton, mert nem majd akarok cselekedni, hanem most. Hogy miért? Mert ennyi erővel sosem lesz alkalmas.

Mindig lehet találni kifogást, most suli mellett nincs erre időm, most egyetemre járok, most dolgoznom kell, gyerek mellett nem érek erre rá stb stb... De mikor lesz alkalmas? Akarod egyáltalán hogy az legyen? Ha tudod hova tartasz akkor kezdj el tenni érte, kezd el mert nem fogja senki eléd rakni azt amit el akarsz érni. Nem számít hogy hány éves vagy, hogy most hogy látod magadat.

Csak gondolj bele abba, hogy milyen lesz amikor sikerül, amikor majd úgy élsz ahogy most megálmodod csak egy kicsit érezd át a súlyát annak, hogy mindezért te vagy a felelős.

Indulj el az úton és hidd el megéri. Mert amikor idősebb korodban visszanézel az életedre azt tudod mondani, hogy igen megérte, megérte minden egyes áldozat, mert egy olyan életet teremtettem magamnak, amit érdemes volt élni. Nem csak élni, hanem megélni. Igen ilyenek is lehetnek “ a mai fiatalok” tudatosak, cselekvők, akik tudják mit akarnak.

a32c3d00-5e98-40e9-a339-9d4b6f1e7954.jpeg

Instagram: @fruzsvegan

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr2914778858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
j